Din resa denna gång går till Berlin med Easyjet

Berlin och Tyskland är tyvärr ett underskattat resmål för svenskar, det ligger relativt nära om man vill åka dit med Flyg, tåg eller buss. Priserna på flygbiljetter på denna tid av året är mycket bra. Nu finns det en riktigt bra resa till Berlin med Easyjet.

Easyjet

Stockholm till Berlin Tegel fredag 1/2 20.05 till 21.50
Berlin Tegel till Stockholm måndag 4/2 17.55 till 19.35
Pris 451 kr tur och retur

Tillgänglig i dag den 19 januari klockan 13.35

Saker att se i Berlin när du är på din resa

Tyska Riksdagshuset

Det tyska riksdagshuset som vi besökte. Det är gratis att gå upp i kupolen på taket. Det krävs att man gör en bokning på webben innan besöket, vill ni boka så läs mer på deras hemsida. (https://www.bundestag.de/en/).

För att komma in så behöver man visa upp passet och gå igenom en säkerhetskontroll, det fungerade väldigt smidigt.
När man går upp igenom kupolen så har man tillgång till en audioguide som berättar mycket om Berlins historia och en fantastisk utsikt från kupolen .

Det tyska riksdagshuset i Berlin.

Tv tornet

Tv tornet är imponerande helst på kvällen när det är upplyst, det är mycket svårt att missa när man är i de centrala delarna av Berlin.
Vi åkte dock aldrig upp, det får bli nästa gång.

Det höga Tv tornet mitt i centrala Berlin.

Charlottenburg slott

När vi skulle åka till Charlottenburg slott så tog vi tunnelbanan till Richard-Wagner-Platz och gick därifrån vilket är mindre än 1 km. På vägen till slottet så gjorde vi ett kort stopp hos Ristorante Daniele (Otto-Suhr-Allee 144) för en mycket god Cappuccino innan vi gick vidare till slottet. Det vi såg av slottet gillade vi.

Charlottenburg slott som ligger relativt centralt i Berlin är värt ett besök.

Kaiser Wilhelm minnes kyrka (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche)

Det finns många saker att se i Berlin när man besök på sin resa, en av sakerna är Kaiser Wilhelm minnes kyrka. Efter andra världskriget valde man att inte restaurera kyrkan med halva taket borta, utan man gjorde ett museum av kyrkan. Istället så uppförde man två nya kyrkor på var sin sida om den gamla kyrkan. Vi rekommenderar att man tar sig tid och går in i kyrkan som är till vänster. En otroligt fin kyrka på insidan.

Passa på att se Kaiser Wilhelm minnes kyrka (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) när du är på besök i Berlin.