Milano i Italien är en fin stad att besöka

Milano samt Rom är de viktigaste städerna i Italien och Milano kallas den ekonomiska huvudstaden i Italien. Staden grundades på 600-talet före Kristus av Kelterna och har idag 1,4 miljoner invånare.

För mer information om Milano, se deras officiella hemsida på engelska.

Ryanair

Stockholm Skavsta till Milano Bergamo fredag 7 juni klockan 17.50 till 20.25
Milano Bergamo till Stockholm Skavsta tisdag 11 juni klockan 20.50 till 23.25
Pris 520 kr tur och retur

Flygbiljetten är tillgänglig i dag den 11 april klockan 09.35

Boende i Milano

Boende i Milano Italien på 3 stjärnigt hotell kostar givetvis olika mycket men räkna med minst 750 kronor per natt i dubbelrum enligt Booking men priset varierar beroende på säsong.

Transporter

I själva Milano så är det bästa transportmedlet att gå då det är relativt korta avstånd. Men för de som vill komma fram fortare så fungerar det bra med tunnelbanan, det kostar 1.50 euro för enkelresor och 4.50 euro för en dagsbiljett.

Att resa med bagage i tunnelbanan under rusningstrafik är dock inte det lättaste, undvik det om ni kan.

Saker att se i Milano

Galleria Vittorio Emanuele II

Gallerian är en av världens äldsta köpcentrum och där finns ett stort antal lyxiga butiker med dyrbara varor. Gallerian ritades 1861 samt uppfördes mellan 1865 och 1877. Byggnaden är enorm på insidan takhöjden är 30 meter i gångarna och 47 meter i kupolerna. Storleksmässigt så är gallerian cirka 4000 kvm det vill säga en halv fotbollsplan stor. Trots den höga höjden så är det endast tre våningsplan.

Det kostar dock ingen att gå runt och titta i gallerian. När man känner för att sitta ner och dricka kaffe så är inte priserna så extrema. Ta er tid att beundra de vackra husen samt det imponerande innertaket som finns över gallerian.

Milanos berömda galleria, res dit med flyg och se den.

Katedralen (Duomo)

Milanos katedral från 1300-talet och enligt uppgift så skall den rymma 40000 personer. Det är den största kyrkan i Italien och det finns olika delar att se av Katedralen och vi valde att bara gå in i den. Ett gott råd är att fundera innan vad man vill se, det finns också möjlighet att gå upp på taket.

Själva Katedralen är storslagen och definitivt värt ett besök. Kom ihåg att följa de regler som finns när man går in i en kyrka. En annan sak är att militären sköter säkerheten och de släpper inte in någon som har med sig fel saker. Ett gott råd är att boka billjett i förväg för att slippa den långa kön.

Milano har en katedral från 1300-talet och enligt uppgift så skall den rymma 40000 personer.

Milano Centralstation

Centralstationen i Milano är från 1931 och värt ett besök. Bilden visar den enorma ankomsthallen som är vackert utsmyckad. Stationen är en viktig knutpunkt i Milano med sina 500 tåg per dag och två tunnelbanestationer som finns under jord.

Centralstationen i Milano

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco är en borg som från 1300-talet som har byggs ut. Byggnaden är kvadratisk och varje sida är 200 meter så den är riktigt stor. Den användes som palats och Borg fram till 1862 numera innehåller byggnaden flera museum. Ska ni besöka Castello Sforzesco så rekommenderar vi att ni avsätter en hel dag till detta.

För att nämna en del av innehållet i de olika museum så finns det där:
Skulpturer av Michelangelo
En Egyptisk avdelningar med mumier
Utställning om Leonardo da Vinci
Äldre musikinstrument har en utställning.
Det finns en utställning om vapen och rustningar där också
Sedan finns det en utställning om möbler och gigantiska mattor.

Alla utställningar var mycket sevärda men det blir många intryck och det tar tid att se allt. Här finns en länk till deras hemsida som är på engelska. Nu kostar det bara 5 euro i inträde till samtliga museum och lättast är att köpa den på plats, här finns öppettiderna och kostnaderna för inträdet.

Castello Sforzesco som ursprungligen är en borg från 1300-talet.

La Scala i Milano

Gör gärna ett besök på den världsberömda operan La Scala och njut av en föreställning. Byggnaden är från 1778 och har mer än 2000 sittplatser. Det minsta man kan göra om ni är i Milano är att gå på en guidad tur på operan och dess museum förköp av biljetter är en god idé.

Den världsberömda teater La Scala.