Berlin är ditt resmål denna gång med SAS

Berlin och Tyskland är tyvärr ett underskattat resmål för svenskar, det ligger relativt nära om man vill åka dit med flyg, tåg eller buss. Priserna på flygbiljetter på denna tid av året är mycket bra. Nu finns det en bra resa till Berlin med SAS.

Flyg

Flygbolag: SAS
Stockholm Arlanda till Berlin Tegel onsdag 19/6 20.20 till 21.50
Berlin Tegel till Stockholm Arlanda söndag 23/6 21.25 till 00.10
Pris 2094 kr tur och retur

Biljetten är tillgänglig i dag den 26 maj klockan 09.51

Hotell

Boende i Berlin på 3 stjärnigt hotell enligt Hotels i dubbelrum finns från 1000 kr per natt. Vi rekommenderar att ni väljer ett boende relativt centralt eller ett boende som ligger efter någon av tunnelbanelinjerna.

Transporter

Tunnelbanan i Berlin är gammal den 1902 med sin första sträcka samt i dag består den av tio linjer med 173 stationer. Det som är mest skönt med tunnelbana i Berlin är att det finns inga spärrar utan att folk ändå betalar för att åka med. Det är rätt mycket biljettkontroller så se till att betala för resan innan ni åker, en enkelresa kostar 1,70 Euro medan ett dagsbiljett kostar 7 Euro.

Saker att se i Berlin när du är på din resa

Tyska Riksdagshuset

Det tyska riksdagshuset som vi besökte. Det är gratis att gå upp i kupolen på taket. Det krävs att man gör en bokning på webben innan besöket, vill ni boka så läs mer på deras hemsida. (https://www.bundestag.de/en/). 

För att komma in så behöver man visa upp passet och gå igenom en säkerhetskontroll, det fungerade väldigt smidigt. 
När man går upp igenom kupolen så har man tillgång till en audioguide som berättar mycket om Berlins historia och en fantastisk utsikt från kupolen .

Det tyska riksdagshuset i Berlin.

Tv tornet i Berlin

Tv tornet är imponerande helst på kvällen när det är upplyst. Det är mycket svårt att missa när man är i de centrala delarna av Berlin. Om ni har svårt att hitta dit så åk till Alexanderplatz med tunnelbanan. Tornets totala höjd är 368 meter samt på 200 meters höjd så finns det en utsiktsplats och restaurang.

Det höga Tv tornet mitt i centrala Berlin.

Charlottenburg slott i Berlin

När vi skulle åka till Charlottenburg slott så tog vi tunnelbanan till Richard-Wagner-Platz och gick därifrån vilket är mindre än 1 km. På vägen till slottet så gjorde vi ett kort stopp hos Ristorante Daniele (Otto-Suhr-Allee 144) för en mycket god Cappuccino innan vi gick vidare till slottet. Det vi såg av slottet gillade vi.

Charlottenburg slott som ligger relativt centralt i Berlin är värt ett besök.

Kaiser Wilhelm minnes kyrka (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche)

Det finns många saker att se i Berlin när man besök på sin resa, en av sakerna är Kaiser Wilhelm minnes kyrka. Efter andra världskriget valde man att inte restaurera kyrkan med halva taket borta, utan man gjorde ett museum av kyrkan. Istället så uppförde man två nya kyrkor på var sin sida om den gamla kyrkan. Vi rekommenderar att man tar sig tid och går in i kyrkan som är till vänster. En otroligt fin kyrka på insidan.

Passa på att se Kaiser Wilhelm minnes kyrka (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) när du är på besök i Berlin.