Life hack: Arbetstält

Den svenska sommaren är något av det finaste vi har, men ibland är den som vi alla, och Tomas Ledin vet, kort, och det mesta regnar bort. Naturen har alltid sista ordet men med några enkla knep och ett stadigt arbetstält man kan lita på går det att hålla både verktygen och byggmaterial torra.

 

Oavsett om du funderar på att renovera sommarstugan, bygga ett utedass eller en fotbollsarena så ska du alltid se till att du har ordnat med en säker arbetsplats först och främst. Tält är inte bara för att samla myggbett ute på en campingplats. Arbetstält är kärnan för ett lyckat byggprojekt.

Arbetstält

Ett arbetstält är en välkommen game changer för alla sorters utomhusarbete. De kommer i många olika storlekar och gör det enkelt att jobba på flera sorters projekt. De gör det möjligt att arbeta utomhus oavsett väder. Med rätt utrustning behöver du inte oroa dig för lite blåst och regn. Plocka fram förlängningssladden och en elvärmare så blir arbetstältet snabbt ett vänligt inomhusklimat. Plötsligt är vad som helst möjligt att göra ute i trädgården, när som helst. Life hack!

 

Arbetstält är dock inte bara för småsaker runt huset, stora byggföretag kan förstås också dra nytta av att hålla bemanningens moral hög. Rulla ut grillen och ta en paus med några varmkorvar i tältet så ska du se att det gnälls mindre på byggplatsen. 

Ta inga risker med dina projekt

Sanningen är att sommaren är kort och det sista man vill är att tacka gudarna för att vi hade i allafall tur med vädret. Ta inga risker om du har planerat några utomhus projekt under semestern eller har ett sort byggprojekt med kort deadline. Det går fort att sätta upp ett arbetstält där du kan hålla koll på hur projekten går. Sen ser det betydligt bättre ut än massa baracker.

 

En annan stor fördel är att det är betydligt enklare att flytta runt ett par arbetstält om det behövs vilket är väldigt kostnadseffektivt. På bara några minuter går det att göra ett arbetstält mobilt. Se bara till att du inte reser tältet mitt i vägen för vattenavrinning. Ingen vill ha en å rakt igenom arbetsplatsen.

 

När projektet väl är klart omvandlas ett arbetstält enkelt från en arbetsplats till stället arbetslaget kan gå och fira ett bra jobb. Duka upp ett par långbord och plocka fram kräftorna och färska räkor så har ni en festlig miljö där ni kan dra historier om borttappade verktyg och flisor under projektets gång.